13. LJETNI TAEKWONDO KAMP 2011

Taekwondo klub «Kondor» iz Zagreba organizirao je 13. LJETNI TAEKWONDO KAMP za početnike i natjecatelje u Velom Lošinju od 24-31.08.2011. godine. Taekwondo ljetni kamp za djecu u V. Lošinju pripremio je nezaboravno ljetovanje uz sport i druženje - individualizirani pristup djeci, licencirane trenere, kondicijski program, pedagoški nadzor, animatorske aktivnosti te zabavni večenji program.

Na 13. ljetni kamp otišlo je 14 natjecatelja TK kluba Kondor i jedna reprezentativka slovenske juniorske reprezentacije Klara Kadić, te još 3 trenera Ivica Blatančić, Luka Vlašić i Marko MIjić. Sa tri treninga dnevno: jutarnjim trčanjem od 3 kilometra te dva treninga po sat i pol do dva, sportaši su uspijeli postići iznimam napredak u motoričkim sposobnostima posebice zahvaljujući iznimnim bazičnim treninzima i individualnim pristupom svakom sportašu.

 Ljetni kamp bio je odlična priprema i uvod u drugu polovicu predstojeće natjecateljske sezone. Prije početka priprema natjecatelji su izmjereni u nekim specifičnim testovima kojima je mjereno inicijalno stanje svakog polaznika. Zadnji dan priprema izmjereno je tranzitivno stanje svakog polaznika a krajem nadolazećeg tjedna i završetkom bazičnih priprema biti će izmjereno i finalno stanje, odnosno rezultati mjerenja koji će biti objavljenji na stranici kluba. Pohvalio bih sve pristupnike kampa na velikom angažmanu i trudu koji su uložili za vrijeme treninga te lijepom i kulturnom ponašanju kojeg su pokazali prema osoblju kampa te ostalim klubovima koji su bili sa nama za vrijeme boravka u Velom Lošinju. Naravno da treba pohvaliti i trenere koji su odradili odličan posao, a velike pohvale idu i novom treneru Luki Vlašiću koji se vrlo brzo uklopio u ekipu i pokazao svoje iznimno znanje u provedbi treninga.

U nastaku interviju sa Klarom Kadić reprezentativkom juniorske reprezentacije Slovenije.

1. Pozdrav Klara evo za početak se predstavi, reci nam koliko imaš godina, koliko dugo već treniraš taekwondo i za koji klub nastupaš?
Klara: zovem se Klara Kadić imam 14 godina, dolazim iz Ljubljane a taekwondom se bavim već 8 godina. Treniram u TK klub “ORIJENT“ iz Ljubljane.

2. Koji su tvoji značajni rezultati iz predhodnih godina?
Klara: bila sam državna prvakinja u 2009 te 2010 godini, a 2011 sam osvojila 2. mjesto.

3. Što bi rekla o pripremama i treninzima na kampu?
Klara: prva tri četri dana bilo je jako teško ali poslije sam se navikla na tempo i bilo je OK.

4. Što ti se svidjelo, a što ne za vrijeme priprema?
Klara: cijele pripreme su bile super, jedino su stepenice bile jako teške.

5. Kako ti se svidio pristup trenera Ivice, Luke i Marka?
Klara: trener Luka traži da se puno radi ali inače same pohvale, trener Marko priprema odlične i zanimljive vježbe te bih i njega pohvalila. Trener Ivica je odličan organizator kampa.

6. Kakva je ekipa sa kampa, tko ti se najviše svidio?
Klara: ekipa je super, svi su uvijek spremni pomoći. Najviše su mi se svidjeli Marija, Ivana, Ljilja i Ana Blatančić ali nebi izostavila nikog.

7. Što ti je ostalo posebno upečatljivo za vrijeme kampa?
Klara: trening

8. Dali češ nastavit i trenirati ovakvim tempom?
Klara: naravno da hoću žeim nastaviti sa dobrim rezultatima, jedino što sada počinje i škola pa sve treba uskladiti.

Hvala Klari na ugodnom razgovoru.
Marko Mijić

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr