PLEMENITI TAEKWONDO TURNIR ZAPREŠIĆA 2013

U nedjelju 24.3.2013. nastupili smo na natjecanju „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešića 2013“. Bio je to turnir humanitarnog karaktera namijenjena za devetogodišnjeg Matiju Mirta,dječaka oboljelog od cerebralne paralize.
876 natjecatelja, 87 klubova, 4 države učinilo je ovaj turnir zaista posjećenim.

 

Osim humanitarne akcije, bio je to također kvalifikacijski turnir za juniore što je igralo ulogu za našeg Davida koji međutim nije imao sreću da ga i odradi onako kako je to želio. Dobra organizacija rezultat je da su posjetioci otišli i više nego zadovoljni.
Što se tiče naših sportaša, nastupilo ih je sedam: Mladen Kuliš, David Bazjak, Bruno Cvrtila, Ante Stanković, Ante Rončević, Hrvoje Milovčić i Karlo Martinčević. Odmah po dolasku Mladen je morao na presvlačenje jer je imao već sedmu borbu koju je na žalost izgubio od kako se kasnije pokazalo, na ovom turniru najboljeg u kategoriji Mislava Ercega. Na drugom borilištu je već  trener Mario pratio Karla Martinčevića koji je hladnije glave odradio i pobijedio zlatnim bodom, isto kao i drugu borbu ali u trećoj je izgubio u zadnjim sekundama bodom razlike, što je ujedno i bila borba za medalju. Na istom borilištu u istoj kategoriji natjecao se i Ante Rončević, prvo borbu odradio je očekivano dobro ali u iducoj za medalju je izgubio od ipak objektivno boljeg protivnika. Ante je bio slobodan prvo kolo te je stoga odradio dvije borbe. Ugodno iznenađenje našeg kluba je mali Stanković, ovo mu je bilo drugo finale za redom, prije kojeg je pobijedio u dvije borbe. Osim Ante stankovića u finalu su nastupili još Hrvoje Milovčić koji je pogađate bio prvi i Bruno Cvrtila, ako je neko finale bilo napeto i zanimljivo onda je to njegovo. Na megdan mu je izašao dobar borac Feniksa iz Vukomerca Marko Vincek. Bruno je u borbu krenuo samouvjereno i poveo pogotkom u glavu, bod po bod i protivnik je izjednačio da bi 5 sekundi prije kraja i poveo sjajnim zadnjim kružnim u glavu. Tu se Bruno našao u velikim problemima jer 4 boda zaostatka u tako kratkom vremenu je stvarno gotovo nemoguće preokrenuti. Međutim tako nije mislio naš Bruno koji je ohrabren zaista dobrim savjetima i vodstvom trenera Ivice sa stolca, u te 4 sekunde pogodio u glavu i jos iznudio opomenu za protivnika. Time je stvorio uvjete za dodatnu rundu i nadmudrivanje za zlatni bod, cijelu rundu nitko nije pogodio i Bruno pobjedu odnosi odlukom sudaca. Što se tiče našeg juniora Davida Bazjaka, svoju prvu borbu je odradio stvarno lagano i profesionalno, ali na žalost u drugoj se dogodio pad kocentracije i protivnik je to vješto iskoristio, moramo napomenuti da je protivnik poslije zauzeo 1. mjesto (Salopek). (MK))

REZULTATI UKUPNO
Zlatna medalja
Bruno Cvrtila -61kg(kadet) 8-5, 7-7 odlukom sudaca
Hrvoje Milovčić -27kg(mlađi kadet) 12-0, 13-1, 13-1, 5-1
Srebrna medalja
Ante Stanković -47kg(mlađi kadet) 9-7, 5-4, 4-8
Brončana medalja
David Bazjak -45kg(junior) 16-10, 9-11
Bez plasmana
Mladen Kuliš -63kg(senior) 7-12
Karlo Martinčević -33kg(mlađi kadet) zb3-2, zb6-5, 7-8
Ante Rončević -33kg(mlađi kadet) 13-3, 0-12
Treneri: Ivica Blatančić, Mario Karadža

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr