DALMACIJA KUP 2017

U subotu 04.03.2017. nastupili smo na prvom kriterijskom turniru za kadete u Splitu u organizaciji TK MARJAN. Naši natjecateljski tim bili su 4 kadeta i jedan junior: Dora Jurinčić, Karlo Martinčević, Jan černicki, Petar Kondić i Ante Stanković.

Dora Jurinčić: imala je 3 borbe, ali je na žalost zaustavljena u prvom kolu od predstavnice Omege. Dora se nije pokazala u naj boljem izdanju kao na prijašnjim natjecanjima, već na početku borbe je došlo do dekoncentracije i borba je krenula u krivom smijeru iz koja se kasnije nismo uspjeli izvući. Dorin popravni je već na idućem natjecanju Feniks open, nadamo se boljem nastupu.

Petar Kondić: uz svoje iskustvo do sada koje je tek nekoliko natjecanja pokazao veliku želju i volju za pobjedom. U svojoj prvoj borbi se borio protiv predstavnika Oriona, cijelu borbu je bio dominantan sa poenima u oklop i isto tako sa poenima u glavu, ali tijekom borbe Petar je dobio 8 negativnih poena što je rezultiralo pobjedom protivnika sa samo 3 poena razlike. Nastojimo poprviti greške iz te borbe i krenuti u sljedeču borbu još jače i bolje.

Jan Černicki: Jan je imao tešku borbu protiv prestavnika Karlovca, protivnik je bio puno viši od našeg Jana i dominirao je nad prostorom i borbom, ali Jan se nije predavo, potrebno je poraditi na snazi udarca i brzini kretanja i sljedeči put ćemo okrenuti borbu u svoju korist.

Karlo Martinčević: nakon dugo vremena i sa samo 3 tjedna treninga prikazao odlične dvije borbe. U prvij borbi smo uspjeli povesti i održavati vodstvo cijelu borbu i na kraju pobijediti. U drugoj borbi nas je dočekao borac tkd Zadra i nakon napete i jako kvalitetne borbe koju Karlo pokazao sa svojim odličnim kretnjama i udarcima u oklop pa tako i glavu može pariarati svakoma bez večih problema ali na kraju se pokazalo manjak treninga sa padom snage u trećoj rundi i na kraju na žalost porazom. Možemo biti zadovoljni, sljedeći put je pobjeda. Bravo Karlo.

ANTE STANKOVIĆ: S dvije tehničko-taktički odlično odrađene borbe Ante dolazi do prve juniorske zlatne medalje. U obje borbe imali smo prilike vidjeti nekoliko jako lijepih poteza, odlično iskorištenih prilika koje su mu protivnici otvorili te dosta miran i staložen pristup borbi što je do sad često znao biti problem. Jedina sitna zamjerka je što nije bilo dovoljno pokušaja prema glavi, ali je to jako dobro kompenzirano udarcima s poludistance i udarcima iz okreta. Čestitke na zlatnoj medalji.

REZULTATI UKUPNO
ZLATNA MEDALJA:
Ante Stanković -73kg (junior) 7-2, 23-8

Dora Jurinčić -47kg (kadetkinja) 5-3, 5-3, 8-11
Petar Kondić -41kg (kadet) BB, 7-18
BEZ PLASMANA
Jan Černicki -45kg (kadet) 0-6
TRENERI: Magor Papiga i Mladen Kuliš

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr