23. ZAGREB - CROATIA OPEN 2017

U subotu i nedjelju 11.-12.11.2017., nastupili smo na "23. ZAGREB- CROATIA OPEN 2017". U subotu na tatami je izašao Ante Stanković u juniorskoj kategoriji -73kg. Sama priprema za natjecanje bila je otežana time što je Anti slomljen mali prst 3 tjedna prije turnira.

Ždrijeb nam je donijeo prvo kolo predstavnika Italije, protivnik nešto slabije kvalitete i činilo se odličan uvod u turnir. Međutim Ante radi niz pogreški koje su ga koštale diskvalifikacije iz borbe zbog skupljenih 10 opomena. Uspio je pobijediti samog sebe. Nadam se samo kako je ovo natjecanje doživio kao svojevrsni prekidač te kako će se napokon posvetiti treningu kako bi iskoristio sav svoj potencijal, kojeg neupitno ima puno.

U nedjelju nastupila je naša Dora Jurinčić u kategoriji kadetkinja -51kg. Kod Dore valja pohvaliti želju, volju i trud uložen u treniranje prije ovog turnira. Nažalost, nekad sve to nije dovoljno kako bi se ostvario željeni rezultat. Prije svega, nedostajalo je sreće ovaj put. Ždrijeb je odmah prvo kolo donijeo odličnu predstavnicu, i staru poznanicu, iz reprezentacije Srbije. U poprilično gustoj, ali i jako dobroj borbi prevagnulo je to što je protivnica malo sretno, malo spretno uspjela nekoliko puta pogoditi oklop kroz blok i doći do pobjede. Kao što sam već Dori sugerirao, falilo je samo malo više snage i odlučnosti u tim udarcima. Nekoliko puta je odlično otvorila sebi priliku ali nikad nije uspjela potegnuti do kraja kako bi zabila bod. Ja bih to prije svega pripisao neiskustvu budući je Dori ovo tek drugo veliko natjecanje na kojem je nastupila, dok protivnica ima popriličan broj velikih turnira iza sebe. Bez obzira na to, pohvalio bih Doru za poslušnost, sav trud uložen i priželjkujem da se to samo tako nastavi, jer uz toliki trud i rad, rezultat će doći sigurno.

REZULTATI:
Ante Stanković -73kg (junior) 13-17
Dora Jurinčić -51kg (kadetkinja) 2-10
TRENER: Mladen Kuliš

Slike: 

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr