SLOVENIJA OPEN 2018 -G1

U subotu i nedjelju (24.-25.2.2018.) nastupili smo na našem prvom ovogodišnjem G1 natjecanju, koji je ujedno bio i odlučujući, treći, kriterijski turnir za sve Hrvatske juniore. U Mariboru se održalo međunarnodno natjecanje "SLOVENIJA OPEN 2018 -G1" na kojem je nastupilo preko 1000 sportaša iz velikog dijela Europe.

Naš klub predstavljali su naše dvije "prve violine". Dora Jurinčić u kategoriji kadetkinja te Ante Stanković u kategoriji juniora. Dora je probila led i na tatami izašla u subotu. Ždrijeb ju nije mazio ni ovaj put i već u prvom kolu donijeo nam odličnu pretstavnicu Srpskog Nacionalnog Teama. Čvrstinom, odličnim kretanjem, ne otvarajući niti malo prostora, a iskorištavanjem svake prilike Dora je pobijedila 8-3. Jedna jako odična i borba. Drugo kolo predstavnica Njemačke. Isto se pokazala dosta nezgodan protivnik, međutim koncentracijom i ne odustajanjem Dora privodi borbu mirnijem kraju i pobjeđuje rezultatom 11-8. Treće kolo, ujedno i borba za medalju donosi reprezentativku Bugarske. Nažalost jedno okrznuće kacige odnosi prednost izvrsnoj Bugarki, koja je ostatak borbe više manje radila destrukciju borbe. Dora je u pokušajima da izjednači dobila još i dvije opomene i nažalost izgubila 1-5. Valja napomenuti još kako je Bugarka na kraju osvojila zlatnu medalju. Za Doru jedan odličan turnir, dokaz njene snage i motiviranosti te pokazatelj koliko napreduje iz dana u dan. Nažalost, ostali smo bez medalje, ali jedno veliko iskustvo i pokazatelj da idemo u dobrom pravcu.
Anti nam je ovo bio odlučujući turnir za ulazak u Nacionalnu vrstu. Nažalost moramo reći kako se slomio pod pritiskom. Odradio je jednu dosta lošu borbu, totalno ispod njegovih standarda. Loše kretanje, loš gard, psihička nestabilost doveli su do toga da jedan osrednji protivnik ima prednost 9-2 nakon prve runde. Na pauzi se uspio malo trgnuti, probuditi i do pred sami kraj kreće runde doći do izjednačenja. Nažalost opet jedan pad koncentracije, dopušta protivniku napad u zadnjim sekundama, izlazi s borilišta i 16 stotinki prije kraja dobiva opomenu zbog koje gubi 17-16. Shvaćam kako tako važan turnir može utjecati na osobu, međutim smatram da nije dopustivo da to dovede do tolikog pada u borbi. Na kraju je više sretno nego spretno ostao i dalje broj 1 u kategoriji u Hrvatskoj.
REZULTATI:
BEZ PLASMANA:
Dora Jurinčić -51kg (kadetkinja) 8-3, 11-8, 1-5
Ante Stanković -78kg (junior) 16-17
TRENER: Mladen Kuliš

Slike:

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr