PRVENSTVO ZAGREBA 2014-IZVJEŠĆE

U subotu 20.09.2014. u dvorani "Sutinska vrela" održano je Prvenstvo Zagreba u sportskoj borbi i tehnici u organizaciji ZTS-a i nas kao domaćina TK kluba Kondor. Za sportske borbe prijavilo se 250 natjecatelja i 60 tehničara. 

Ante Stanković (KM -53kg) - Stanku i dalje nedostaje osnovna tehnika, pa umjesto da radi udarce, njegov je svaki "udarac" guranje. To traje predugo, a protivnik kažnjava. Još malo spavanja, primljeni udarac u glavu i kasnije nije bilo vremena za povratak. S druge strane, Ante sada pokušava raditi bodove, za razliku od npr. Gacke, kada nije digao nogu. Ipak, treba još puno raditi na tehnici, jer kada je svaki pad opomena, onda i svaki pokušaj tehnički neispravnog zadnjeg kružnog spadne na opomenu. 


Vito Katona (KM - 57kg) - Svaka čast. Vito napreduje iz treninga u trening i isto tako iz natjecanje u natjecanje. Prva borba u potpunosti zrela i hrabra, te laka pobjeda od 8 - 0. U polufinalu povremeni kadetski reprezentativac se pokazuje kao, u ovom trenutku, još preteška prepreka, pa Vito gubi 4-6. Unatoč tome, to je isti onaj protivnik iz Slovenije, ali to nije onaj isti Vito kojeg smo vidjeli u Deželi, kada je pao bez ispaljenog metka, te tražio način kako da borba što prije završi. Ponosan sam, uz još malo treninga, uskoro nam dotični Samac i slični, više neće biti problem.

David Bazjak (JM -55kg) - Vrlo dobro. Nije odlično, zato jer je srebro, a ne zlato, i to iz nepromišljenosti. Par sekundi kad glava nije hladna bilo je dovoljno protivniku da fino pogodi u glavu, te preokrene borbu na svoj mlin u zadnjih 10 sekundi finala. Ostalo, u Davidovom stilu. Puno udaraca, agresivnost, snalažljivost. Prva borba pobjeda 12-11, pa onda poraz u finalu 12-14. Nisam nezadovoljan, ali šteta, jer je zlato bilo na dohvat ruke.

Antonio Šegota (JM -59kg) - Prva borba potpuno pod kontrolom, 4-1 pobjeda protiv respektabilnog protivnika iz Osvita. O finalu nemam što pisati, jer unatoč kvaliteti oba protivnika, to nije bila borba, nego cirkus. Krajnji rezultat 7-10. Ali, kako znamo, sve u životu, pa tako i u sportu, dođe na naplatu. Vratit će se Šegi.

Zrinka Vilc (SF - 49kg) - iako je Zrinka žarko željela nastupiti, u polufinalu nije imala sreće, jer se protivnica nije pojavila, a finale smo, zbog ozljede na zagrijavanju, predali, te tako zaradili srebro.

Mladen Kuliš (SM -68kg) - Prvo kolo slobodan, pa u polufinalu aktualni viceprvak Hrvatske, Rezo iz taekwondo kluba Dubrava. Mladen ovoga puta nije imao oscilacija u borbi, što je napredak s obzirom na prošlu sezonu. Iako je poveo 2-0, protivnik je strpljivo gradio borbu te se na kraju pokazao kao bolji pojedinac. Mislim da je ulogu igralo to što je Mladenu to ipak bila prva, a Rezi druga borba (što je nebo i zemlja s obzirom na ljetnu stanku), te činjenica da je Mladen prešao u višu kategoriju (sa svojih 67kg obučen), a Rezo je barem cijelu prošlu sezonu tamo, te, koliko znam, skida 2/3 kg što onda dodje na razliku od 4/5 kg. Unatoč alibiju koji sam upravo predstavio, ne volim opravdavanja, i mislim da je Mladen mogao, i morao bolje. 4-6 na kraju je bolje nego -6 ili tako nešto kada se zadnji put tukao s Rezom, ali ovoga je puta Mladen bio puno manje raznolik nego zadnji put. Falilo je i malo hrabrosti kod nekih tehnika, odnosno, sigurnosti.

Kad sve podvučem i zbrojim, ne izgleda loše. 5 ljudi, 5 medalja. Bronca Vito, 4 srebra. Što opet kaže da smo izgubili 4 finala, pa je slika odmah ružnija. Svega je bilo, GLUPOSTI, sudaca, grčeva, nesigurnosti koje su nas koštale, ali sve što smo vidjeli dobro, bilo je BOLJE nego prošle sezone, što znači da idemo napred. Više treninga znači manje gluposti, grčeva i nesigurnosti, a ovo što ne možemo promijeniti, nećemo niti dirati, za sad....(MŠ)

Slike: https://www.facebook.com/262931567156879/photos/a.628372517279447.1073741912.262931567156879/628372753946090/?type=1&theater

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr