JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE 2014-IZVJEŠĆE

Juniorsko prvenstvo Hrvatske 2014. godine, održano u Rugvici, za nas je bio pravi mali debakl. Iako imam visoko mišljenje o naša dva juniora i potajno sam se nadao da se možemo vratiti u Zagreb sa 2 zlata, uspjeli smo uhvatiti samo jednu pobjedu, pa je moje maštanje o dva zlata spalo na samo jednu broncu.

Natjecanje je ugostilo oko 170 boraca, organizacija je bila solidna, a vrijeme i presunčano za ovo doba godine.
David Bazjak (JM -55kg) - Nakon prve borbe protiv predstavnika iz Radnika, u kojoj David nameće svoj već prepoznatljivi ritam i melje protivnika, te pobjede od 12 razlike, kad smo ušli u drugu borbu, činilo se kao da je mozak ostao na tribini. Već prvi pokušaj napada desnom nogom, protivnik (kojeg je Šegota nedavno dobio na PZG) kažnjava svojom desnom te zabija za vodstvo 1 - 0. Nikakav problem. Ipak, kao što sam rekao, David gasi mozak i bori se... hmmm... glupošću valjda, pa onda napada isti napad još sedam puta do kraja runde, iako ja uporno vičem suprotno. Protivnik iz Osvita to objeručke prihvaća, te praktički kao da udara po jastuku, puni prošlogodišnjeg prvaka hrvatske. 7 - 0 rezultat prve runde. Praktički nijedan pokušaj u glavu s Davidove strane, te sve jači osjećaj nemoći, kumovali su padu ritma, te olakšali protivniku put do 14. boda koji je bio dovoljan za prekid s obzirom da je David zabio samo 2. Najgora Davidova borba od početka godine, bez ikakve sumnje. Bronca.
Antonio Šegota (JM - 59kg) - Šegotina borba bi se mogla lijepo opisati preinakom poznate antičke izreke : "veni, vidi, vici"! Njegova bi bila: "dođoh, vidjeh, dobijah u zube". Uđosmo eto u prvu borbu, 3 sekunde nisu prošle, protivnik radi neryo a Šegi ostaje ukopan i blokira protivnikov udarac LICEM! Umjesto hladne glave, on si ne može oprostiti, pa već 10 sekundi kasnije napada lošom tehnikom (što smo isto apostrofirali već 50 puta, jer na svakom treningu tulim ko pokvareni gramofon), pa protivniku nije teško pogoditi metu koja nema mogućnost za promjenu putanje. Lijepi, ponovno lijevi neryo - 0 - 6. Do kraja borbe Šegota izgleda kao očajnik koji neisplaniranom agresivnošću želi pokazati da "eto, ne boji se on njega, nije on toliko loš", umjesto da gradi bod po bod i vraća se u meč, a protivnik, maksimalno koncentriran, koristi svaku rupicu koju mu naš pruži. Loša borba. I nebi bio problem, da je pokazao nove greške, ali Šegota ustraje u starim. Dapače, izgubio je iz ista 2 razloga zašto je izgubio na Kondoru, što je jednostavno glupo, a iskreno, glupost mi je puno gora od nekvalitete. Da je protivnik iz Marjana kvalitetniji, ne bih rekao ni riječi i stisnuo mu ruku, ali kad izgubimo zbog svojih grešaka, onda je to problem. Pogotovo kad greške ponavljamo. Ajmo ovaj put ne ponoviti istu stvar, pa naučiti nešto iz ovog poraza, jer pravi šampioni, veliki su i u pobjedi i u porazu. Bez plasmana.
Ukupni rezultati - David Bazjak - bronca - 1/4 finala - 16 - 4; polufinale - 2 - 14
Antonio Šegota - 1/4 finala - 6 - 14

REZULTATI UKUPNO:
Brončana medalja
David Bazjak -55kg (junior) 16-4, 2-14
Bez medalje
Antonio Šegota -59kg (junior) 6-14
Trener: Matija Šantić

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr