14. GACKA OPEN 2015

U dvorani Srednje škole Otočac održan je 14. "Gacka open 2015", turnir za mlađe kadete, kadete i juniore. Na svečanom otvorenju uz 282 natjecatelja, iz 34 kluba, Hrvatske, BiH i Slovenije nazočili su i zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš, predsjednik HTS Franjo Prot, v.d. tajnik Petar Josipović, članovi Upravnog odbora HTS, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Otočca Suzana Bižanović te brojni prijatelji, i poklonici taekwondoa.

Nazočne je u ime domaćina pozdravio Nikola Pemper dopredsjednik HTS i predsjednik TK „Gacka“ , nakon čega je pozdrave dobrodošlice uputio i zamjenik gradonačelnika Nenad Janković. Zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš istaknula je u svom govoru da je ponosna i sretna što je nazočna 14. „Gacka openu 2015“ i to u dvojakoj funkciji, kao nekadašnja natjecateljica u taekwondou a i kao zamjenica župana Ličko senjskog. Čestitala je jubilej od 25 godina rada TK „Gacka“, te svim natjecateljima poželjela uspjeh u natjecanjima. Ispred HTS nazočne je pozdravio predsjednik Franjo Prot, koji je natjecanje službeno i otvorio. Predsjednik TK „Gacka“ Nikola Pemper tom prigodom iskazao je posebnu čast i zadovoljstvo nazočnošću Ane Jerković iz TK „Osijek“, koja je nositeljica crnog pojasa, ali je rođena sa pola srca. S njom su iz Osijeka doputovali trener Damir Zahirović i roditelji. Ispred TK „Gacka“ Nikola Pemper nagradio je Anu Jerković zlatnom medaljom. Bila je to prigoda da se medaljom nagradi i Lili Blatančić iz Zagreba, koja također ima zdravstveni problem sa srcem. Priznanje koje je Nikola Pemper dobio za 25 godina rada u TK „Gacka“ ustupio je svojem kolegi Damiru Zahiroviću. Suorganizatori 14. Gacka Opena su Zajednica športskih udruga Grada Otočca i TK Gacka Otočac, a pokrovitelj Grad Otočca.
Mario Karadža: iz skupine mlađiha natjecatelja išli su Domagoj Dušić, Jan Černicki i Vito Juričić. Domagoju je ovo bilo prvo kadetsko natjecanje,pa je nesigurnost bila i više nego očita. Osim što je prvi put u kategoriji kadeta, svi su uglavnom veći pojas od njega. Prvu borbu ima protiv protivnika iz uvijek odličnog Marjana. Prva runda nikako, strah blokira bilo kakve pokušaje ,srećom pa se dobro brani. U drugoj rundi neki drugi Domagoj,kreće s puno više samopouzdanja ,napada ,kreće se i završava pobjedom. Iduća borba bila je ipak prevelik zalogaj za Domija. Jan Černicki taj put imao je tipično našu boljku „lako ćemo“. Ponesem uspjehom sa dva prošla turnira na kojima je bio prvi,imao je stav kao da je već pobijedio a borba nije ni počela. Da peh bude veći, s druge strane je odličan natjecatelj koji je na kraju i pobijedio sve u kategoriji. Jan napada prvi ,ali protivnik odlično kontrira i ne dopušta Janu niti boda.Bilo je nekoliko udaraca vrlo blizu glavi,ali kako narodna poslovica kaže „skoro nikad zeca ubilo nije“. Nadam se da je Jan naučio lekciju i da sada razumije zašto mu trener uporno govori da na treningu mora brže,više i jače jer svi žele biti prvi.
Vitu krase odlične motoričke sposobnosti kojih on na žalost nije baš u potpunosti svjestan i zato je nesiguran u sebe pa se i ne bori na način na koji bi mogao. Kad je vidio da se u prvoj borbi bori protiv protivnika koji ima crveni pojas,najradije bi se okrenuo i otišao,srećom ima jako tvrdoglavog trenera... Borba prolazi podjednako za obojicu i na taj način se ulazi u rundu za zlatni bod,kako je Vito ipak vještiji, pobjeđuje. Šteta što tu vještinu nije iskoristio i u idućoj borbi nego je pogodio protivnika u glavu i poklonio mu pobjedu,opet. (MK).

Matija Šantić: Vito Katona -63kg (junior) - U prvoj borbi Vito se postavio autoritativno i kontrolirao borbu od početka do kraja. U par trenutaka nedostajalo je malo odlučnosti, odnosno, kretanja u pravom smjeru. Prošao je i jedan udarac koji "nije smio" proći na glavu, ali unatoč tome, vrlo dobra borba i pobjeda koja nije dolazila u pitanje.
Antonio Šegota -63kg (junior) - Šegi je i dalje malo prenervozan. Nekad malo previše sili i izgleda kao da je malo previše u grču što nam odmaže tokom borbe jer troši snagu i ponekad dobiva opomene koje protivnik ne zasluži, već mu ih on sam pokloni. Slično kao i kod Vite, grešaka je bilo, ali je borba bila pod kontrolom cijelo vrijeme, pa smo na kraju izvojevali laganu pobjedu.
Finale juniori -63kg - U finalu smo imali međusobnu borbu naših boraca. Borba je bila vrlo kvalitetna (samom kvalitetom vjerojatno najbolja na turniru), ali vidio se popriličan respekt kod oba borca. Izostali su pokušaji na glavu i neke riskantnije tehnike, bilo je greškica, iako u manjoj razini nego borbu ranije, kod obojice. U četiri runde vidjeli smo samo 2 boda, ali napetosti nije nedostajalo. Nakon 1 - 1 sa završetkom regularne borbe, gledali smo dodatnu rundu za zlatni bod u kojoj niti jedan od naših boraca nije bio uspješan. Ipak, zbog dominacije, odnosno, više pokušaja koje je oklop registrirao, pobjeda odlazi na Šegotinu stranu. Vito raste iz turnira u turnir, dok kod Šegija čekamo veću količinu mirnoće i koncentracije, pa će sve sjesti na mjesto, jer još uvijek ga nismo vidjeli u punom sjaju. (MŠ)
U ime TK KONDOR čestitam na osvojenim medaljama.
Rezultate natjecanja pogledajte: http://www.tkd-natjecanja.com.hr/pdf/results/rezultatiGacka2015.pdf

REZULTATI UKUPNO
Zlatna medalja:
Antonio Šegota -63kg (junior): 7-1, 1-1(zb)
Srebrna medalja:
Vito Katona -63kg (junior): 9-4, 1-1(zb)
Brončana medalja
Domagoj Dušić -37kg (kadet) 16-1, 1-13
Vito Jručić -36kg (mlađi kadet) 4-4zb, 3-4
Bez plasmana
Jan Černicki -37kg (kadet) 0-17
Treneri: Mario Karadža i Matija Šantić

Slike: https://www.facebook.com/262931567156879/photos/ms.c.eJxFkUkSAyEMA3~_U8oaX~;38sGQtNjl2NZDB13LQnW63V41MPj3bURNWQB9yXzcCHPJsXJSc82XU5k1waqWF1OeTJywhZl5vz4~_x5JSf6nH2n9nw5GfOD80ufvA~;9zyxzXqNP2deyvuP1YOYb~;cr~_gX~;nD~_7vvO84mO~_d3W~;O6wcefSaS8C~;v~;rP7sgq4yLZ5pbf9T5G47HiP~;3nzybw~;~_6u5~_zGJWO6kx~;zD~;pjt0~;MF6H109w~-~-.bps.a.753218964794801.1073741941.262931567156879/753218968128134/?type=1&theater

 

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr