PRVENSTVO ZAGREBA 2016

U nedjelju 14. veljače održano je Prvenstvo Zagreba za mlađe kadete, kadete, juniore i seniore, kojem je naš klub bio i domaćin. Moje kolege i ja imali smo ukupno 12 natjecatelja od kojih su dvojica bili mlađi kadeti za koje sam brinuo ja, to su Vito Juričić zvani Jura i Luka Romanić.

Puno vremena i treninga smo posvetili pripremi za ovaj turnir i zato smo se nadali barem jednoj od medalja. Jura je imao već drugu borbu ito protiv favorita kategorije jako visokog i odličnog Vite Ivšića iz ACTIVa. Malo tko je očekivao da će Jura pobijedit tog momka ali eto, dogodilo se baš tako. Protivnik je poveo jednim bodom i to je sve sto je zabio do posljednjih trideset sekundi borbe, naime Jura je odmah preuzeo inicijativu i kontrolu borbe. U nekoliko napada zabija tri boda, u kontri pogađa zadnjim bočnim i odlazi na lijepu prednost od 6-1 i onda se događa ono nesmotreno kad Jura baci pogled na semafor i pomisli kako ga ima pa se može opustit. Protivnik u zadnjih trideset sekundi borbe pogađa 4 boda i završava s ukupnih 6-5 za Juru. Opisao sam ovo na ovakav način da osim Jure i ostali izvuku pouku iz ovoga, jer nije gotovo dok sudac to ne kaže. Već od ranog jutra Jura je imao želučanih tegoba i to se na žalost jako vidjelo u idućem kolu u kojem je Jura ispao na zlatni bod.
Luki Romaniću bio je ovo drugi turnir u životu, dva tjedna ranije nastupio je u Sloveniji koji nam je trebao biti pokusni turnir prije Prvenstva Zagreba a gdje je Luka ispao već u prvom kolu. Nismo to tada doživjeli kao neuspojeh već naprotiv, vidjeli smo kako se luka osjeća i ponaša u borbi i svime ostalim što natjecanje nosi. Popravili smo nedostatke koji su se pokazali, doradili neke detalje u tehničkoj izvedbi i dobili novog prvaka Zagreba u grupi. Luka je odradio četiri odlične borbe i neću reći neočekivano jer smo se nadali medalji ali baš prvo mjesto na tek drugom natjecanju ito ovakvom turniru... Svaka čast Luka, ponosni smo na tebe!
Ponovo sam imao zadovoljstvo sjedit Davidu na još jednom finalu u nizu. Znate ljudi, to je stvarno uvijek poseban osjećaj jer nikad ne znate što u takvoj borbi možete očekivat i morate bit spremni na razne scenarije. Ipak, išlo je kako smo se nadali i uz veliku dominaciju odlična pobjeda sa 20 bodova razlike, Davide impresivno! Čestitam svima natjecateljima na njihovom nastupu potičem vas da i dalje vrijedno trenirate. Mario Karadža

JURE JADRIJEVIĆ:
Ekipu su činili: Karlo Martinčević Jan Černicki Borna Milovčić i Hrvoje Milovčić. Karlo Martinčević nažalost na ovom je turniru ostao bez medalje. Trebao je imati 4 borbe ali već u prvoj borbi dobio je odličnog protivnika i nažalost pobijedio je sam sebe kada je dobio opomenu za pad u zadnjim sekundama. Pobijeda je visila u zraku taktički je super odradeno ali falilo je malo srece. Borna Milovčić na ovom natjecanju odradio je dvije borbe. U prvoj borbi je Borna dominirao i radio je sve što smo se dogovorili i prisilio je protivnika da preda borbu. U drugoj borbi se također odlično potukao ali bio je neoprezan sa opomenama i to ga je koštalo diskvalifikacije. Janu je potrebno još dosta toga da postane dobar borac ali to ga ne sprječava da stane ispred protivnika i potuče se. Ima volju i naporno trenira i zato ne sumnjam da će kroz određeno razdoblje biti sve bolji. Hrvoje Milovčić je prešao u veću kategoriju i jos malo treba poraditi na masi jer je fizički dosta slabiji od konkurencije ali ni to ga nije spriječilo da pobijedi dva dosta nezgodna protivnika i pokaze nam par lijepih poteza, nazalost u treću borbu je ušao sa manjom ozljedom i uz to je dobio stvarno jakog protivnika ali nije se predao pokušavao je do samoga kraja.

MLADEN KULIŠ
Vito Katona- Vito je prilično napredovao i čini se da svakim turnirom ima sve veću sigurnost u sebe. Međutim, još uvijek mu nedostaje onih par sitnih koraka koji bi ga pretvorili u odličnog borca za kakvog bez dileme ima predispozicije. Izubio je prvo kolo od odličnog borca i bez obzira na to što se borio s malom blokadom, borba je bila prilično neizvijesna i napeta. Šteta što nije malo više "srca" uložio u borbu.
David Bazjak- Suvereno, moćno i bez davanja ikakvih šansi protivnicima David se prošetao turnirom. Tehnički i taktički dvije vrhunski odrađene borbe od početka do kraja rezultirale su ogromnim bodovnim razlikama protiv kvalitetnih protivnika. Čestitke na osvojenom zlatu.
Ante Stanković- Još uvijek nije svjestan svojih mogućnosti i potencijala i često se u kombinacijama u glavi izgubi u borbi. Počne razmišljati o stvarima tijekom borbe koje bi trebao prepustiti instinktu i jednostavno se koncentirati na postizanje što veće efikasnosti. Prva borba solidna, pobjeda s velikom bodovnom razlikom, činilo se sve odlično. Druga borba bila je također dobra do ulaska u završnicu. Nižu se greške jedna za drugom, propušta bodovna razlika od 7 bodova i gubi zlato. Na greškama se uči, nadam se da će ovo biti dobra škola za buduće turnire. Čestitamo na osvojenom srebru
Marko Samac- Povratnički turnir nakon dvije godine pauze i odmah probijanje leda u majstorskom stilu. Manjak kondicije Marko je nadoknadio odličnim taktičkim pristupom borbi i 3 od 4 borbe završio na prekid. Vidi se da još uvijek nedostaje treninga u nogama, ali uz kontinuirani rad rezultati će se samo nizati. Čestitke na osvojenom zlatu
Jelena Durbek- Nesretnim spletom okolnosti Jelena je propustila borbu. Također dobra škola svima da uče na tuđim greškama i pozornije prate upute trenera.
Čestitam svima na odličnom nastupu a posebno roditeljima koji su pomagali na natjecanju (mama Kuliš, mama i tata Milovčić. PUNO HVALA).
REZULTATI UKUPNO
Zlatna medalja
Luka Romanić -33kg (mlađi kadet) 6-0, 7-4, 10-5, 2-1
Marko Samac -68kg (junior) 6-1, 4-16, 4-2, bb
David Bazjak -58kg (senior) 13-1, 25-6
Srebrna medalja:
Ante Stanković -65 (kadet) 12-3, 15-15zb
Borna Milovčić -51(junior) 10-3 (prekid), 9-15 (diskvalificran)
Brončana medalja:
Hrvoje Milvočić -37(kadet) 11-11(zb) 9-11(diskfal. protivnik), 9-19
Jelena Durbek -73kg (seniorka) bb
Bez plasmana
Vito Juričić -39kg (mlađi kadet) 6-5, 1-1zb
Jan Černicki -41kg (kadet) 0-12
Karlo Martinčević -41kg (kadet) 1-2
Vito Katona -63kg (junior) 2-4
Treneri: Mladen Kuliš, Mario Karadža, Jure Jadrijević

Slike: https://www.facebook.com/262931567156879/photos/a.896563240460372.1073741988.262931567156879/896563253793704/?type=3&theater

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr