9. FENIKS BUDO SPORT KUP I FENIKS LIMAČ KUP 2015

U subotu 14.03.2015. u sportskoj dvorani "Sutinska vrela" u Zagrebu  održano je međunarodno natjecanje do sada najače i najmasovnije natjecanje 9. FENIKS BUDO SPORT KUP i FENIKS LIMAČ KUP 2015 u organizaciji taekwondo klub "Feniks-Vukomerec" na kojem je nastupilo 707 natjecatelja iz 65 klubova i 4 države (Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke) u više dobnih skupina: forme 132, seniori 20, juniori 45, kadeti 170, mlađi kadeti 207, limači 99 i kick 34. Natjecanje je održano na 9 borilišta.

Predsjednik kluba TK FENIKS uručio je posebno priznanje za promociju sporta i prava osoba s invaliditetom MIRSADU BEĆIROVIĆU slijepom karlovačkom majstoru borilačkih vještina Mirsadu Bećirović koji je osvojio zlato u kategoriji MA1 na Feniks Budo sport međunarodnom natjecanju u taekwondo tehničkim formama.
Još jedno veliko priznanje primila je ANIA JERKOVIĆ hrabra curica koja ima veliko srce koja je ujedno i otvorila natjecanje 9. FENIKS BUDO SPORT KUP i FENIKS LIMAČ KUP 2015.
U ime BUDOSPORTA prigodni poklon poklonila je curica LJILJANA BLATANČIĆ koja također zna što znači imati veliko srce.

Rezultate možete vidjeti: http://www.tkd-natjecanja.com.hr/pdf/results/rezultatiFeniksLimac2015.pdf

JJ: Ekipu su činili: Karlo Martinčević, Dora Jurinčić i Ante Stanković. Karlo je pobijedio jednu borbu koju je protivnik predao u drugoj rundi, a u drugoj nažalost gubi borbu sa jednim bodom razlike. Karlo napreduje iz borbe u borbu i vjerujem da će uskoro opet nizati medalje kao što je to radio u mlađim kadetima. Dora Jurinčić je majstorski odradila 5 borbi i osvojila zlatnu medalju i osvojila je titulu najbolje mlađe kadetkinje u ovom slučaju riječi su suvišne rezultati i pohvale govore sve. Ante Stanković standardno gubi borbu jer ne sluša upute trenera i gubi od protivnika koji nisu bolji od njega nego imaju više želje za pobjedom. (Jure Jdrijević)

MK: Bila je to idealna prilika da povedemo naše najmlađe generacije sportaša i budućih  "zvijezda"  našeg kluba, da se po prvi puta okušaju u natjecanju. Kao trener, nisam imao prevelika rezultatska očekivanja jer su prvi put na turniru, nego samo želju da sve prođe u dobroj atmosferi. Naš klub pretstavljali su: Paola Đorđević, Ana Romanić, Lucija Tomljanović, Dario Raspor, Jan Fistrić, Vito Juričić, Alen Dervišević i Franko Ribić. Lijepo je kad ne očekuješ puno a dobiješ malo više nego ako je suprotno. Tako se dogodilo i tu subotu na natjecanju jer svi naši pretstavnici su ugodno iznenadili. Ušli su u borilište hrabro s namjerom da pobijede, a to je ono što je kod sportaša početnika najteže postići, da uđu bez straha. Od Vite Juričića i Jana Fistrića se je očekivalo da osvoje medalju, na žalost nije išlo kako smo planirali. Pogotovo kod Vite koji tri puta pogađa protivnika nogom u glavu. To je za njihov uzrast zabranjeno i Vito zbog toga dobiva negativne bodove, što je i izravno utjecalo na konačan ishod meča. Svakako je najzanimljiviju situaciju imao Alen Dervišević. Trebao je imati tri borbe. U prvoj se protivnik nije pojavio, u drugoj protivnik predaje zbog ozljede prije samog početka meča. Alen je dakle došao do finala bez da je digao nogu. Znali smo da tko god da dođe ne može biti loš jer je to finalna borba i protivnik je prije toga pobijedio najmanje dvojicu. Dogovorili smo se da ćemo ići na sve ili ništa jer je Alen htio pobijedit za svoju medalju a ne da mu bude poklonjena. U borbu ulazi odlučno i za otprilike 30 sekundi prve runde je napravio veću bodovnu prednost i prisilio protivnika na predaju. Franko Ribić pobijedio je dvije borbe i osvojio srebrnu medalju, pogotovo je zanimljiv bio njegov prvi meč u kojem je gubio dva boda razlike te napravio preokret i pobijedio. Ukupan dojam je da smo na dobrom putu. Naravno da ima još jako puno prostora za napredak i dobro da je tako,ali postigli smo ono najvažnije a to je da naši sportaši željno iščekuju idući turnir na kojem će moći nastupit. Čestitam svima na odličnom nastupu. (Mario Karadža)

REZULTATI UKUPNO
Zlatna medalja
Alen dervišević -40kg (limač A) bb, predaja, 6-1 predaja
Dora Jurinčić -36kg (mlađa kadetkinja) 3-1, 9-1(prekid), 4-1, 1-1 (pobjeda na zlatni bod), 1-1 (pobjeda na zlatni bod)
Srebrna medalja
Ana Romanić -24kg (limačica B) 2-1, 1-2
Franko Ribić -22kg (limač B)     4-2, 7-1 , 2-7
Lucija Tomljanović -30kg (limačica B) 7-1
Paola Đorđević -33kg (limačica A) 2-12
Brončana medalja  
Dario Raspor -25kg (limač A) 2-5
Bez plasmana
Vito Juričić -36kg (limač A) 4-5
Jan Fistrić -30kg (limač A) 10-11
Ante Stanković -57kg (kadet) 6-14
Karlo Martinčević -37kg (kadet) 15-1(prekid), 8-9
DORA JURINČIĆ -36kg (mlađa kadetkinja) NAJBOLJA MLAĐA KADETKINJA NA TURNIRU
Treneri: Mario Karadža, Jure Jadrijević, Mladen Kuliš

Slike: https://www.facebook.com/pages/Taekwondo-Kondor/262931567156879

 

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr