12. SUSRET PRIJATELJSTVA 2015

21.03.2015.(subota) u Slavonskom Brodu u organizaciji TK BROD održan je 12. SUSRETU PRIJATELJSTVA 2015. Ovo je 1. bodovni turnir za juniorsku reprezentaciju. Sudjelovalo je 57 klubova sa 412 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Od naših predstavnika na kvalifikacijama za juniorsku reprezentaciju nismo očekivali, ali smo se nadali. Prilika se nekima i ukazala, ali umjesto da ju objeručki prihvatimo, napravili smo upravo suprotno.

Borna Milovčić (JM-48kg) - Borna je u prvom kolu vukao protivnika iz Jastreba s kojim se već susreo. Prošli put bilo je u finalu manjega turnira, ovaj put u prvom kolu većega turnira. Na žalost po nas, protivnik je iskusniji i u ovom trenutku bolji. Kontrolirao je borbu od početka do kraja i suvereno došao do pobjede.
Vito Katona (JM-63kg) - Vito u prvom kolu također ima starog znanca. Protivnink iz ION-a ponovno se pokazao kao slabiji natjecatelj, pa rezultat od 8-0 ne čudi. U takvim borbama moramo još malo probavati tehnike, iako je bilo dobro. To je ujedno bila i naša jedina pobjeda. U drugom kolu protivnik iz Marjana. Imao sam dojam da je Vito ipak pokazao malo previše respekta prema protivniku. Unatoč tome, solidna borba, ali se u zadnjoj rundi trebalo "ići na glavu" (skijaškim riječnikom) i dati sve od sebe, što je izostalo.
Antonio Šegota (JM-59kg) - Prije dva tjedna smo se iz Slovenije vratili sa naslovom najboljeg juniora turnira. Danas je sve bilo drugačije. Bolje da ne nabrajam greške, jer mi papira ne bi bilo dosta. Šegi je iz nekog razloga bio van turnira, potpuno nekoncentriran, zamagljenog vida od želje za pobjedom. Vjerojatno sam tu i ja pogriješio jer nisam to primijetio na vrijeme i reagirao, nego mu davao taktičke ideje koje on uopće nije čuo. I s takvim Antonijom, na 20 % svojih mogućnosti, došli smo do zlatnog boda protiv Samca koji je na kraju bio drugi. Šteta, nudilo nam se, nismo uzeli. Srećom, imamo još dvije šanse, ali smo si maksimalno otežali situaciju. (MŠ)
REZULTATI UKUPNO
Borna Milovčić -48kg (junior) 3-15 - prekid
Vito Katona -63kg (junior) 8 - 0, 1-4
Antonio Šegota -59kg (junior) 8-8 (0-1zb)
Trener: Matija Šantić

Taekwondo klub Kondor
Keseri 4f, 10250 Zagreb, Hrvatska  *  tel/fax  01 6140 576  *  gsm  091 6560 349
ivica@taekwondo-kondor.hr  *  www.taekwondo-kondor.hr